label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2014. január 24.
Vizsgázáskor csokoládé helyett: stresszoldás kutyasimogatással
Újfajta stresszoldási módszert vetnek be jövő héttől a vizsgaidőszakban levő egyetemisták számára: a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem (USAMV) közötti együttműködés következtében hetente kétszer az egyetemistáknak lehetőségük nyílik arra, hogy a vizsgák miatt felgyűlt stresszt kutyasimogatás és különböző „kutyás” foglalkozások által vezessék le.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Erdély-térképek 1532-től 1848-ig, egy kötetben
A sepsiszentgyörgyi ARTprinter Kiadó gondozásában megjelent Descriptio Transylvaniae című kötetbe 57 szerzőtől kerültek be Erdély-térképek, 1532-től 1848-ig, Johannes Honterustól Franz Friedig. Ezt a könyvet mutatta be pénteken a szerző Petelei Klára, segítője, Gróf László, a Brit Királyi Földrajzi Társulat tagja és Tamás Sándor térképgyűjtő, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva-termében. (7)

[Napirenden] Eckstein hivatalosan is bejelentette indulását
Hivatalosan is bejelentette indulását a májusi EP-választásokon tegnap, Sepsiszentgyörgyön Eckstein-Kovács Péter.

[Napirenden] Johannis szerint az idén nem lesz régiósítás
Az idén nem alakulnak meg az új közigazgatási régiók, és nem is folytatódik a közigazgatási reformról szóló vita. Ezt Klaus Johannis, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke jelentette ki tegnap.

[Napirenden] Továbbadta ajándékait az államfő
Az Elnöki Hivatal honlapján szereplő jegyzékből kiderül: Traian Băsescut hiába „kápráztatták el” születésnapján ajándékokkal, semmit sem tartott meg a 2013-ban kapott 37 tárgy közül, amelyek összértéke elérte az 5667 eurót. A legdrágább ajándék egy 3875 eurót érő hajó-makett volt, amelyet az Exxon Mobile és az OMV Petrom vállalattól kapott, míg egy másik, rózsafából készült hajómakett 900 euróba került. A többi ajándék értéke összesen nem érte el az 1000 eurót.

[Napirenden] A hitelszerződést fenyegetheti a hétcentes adó ügye?
A vártnál hamarabb véget érhet a Nemzetközi Valutaalappal kötött hitelmegállapodás, amely immár sorozatban a harmadik 2009 óta. A kormány alig tavaly szeptemberben kötötte meg az újabb kétéves megállapodást, de annak sikeres alkalmazása megkérdőjeleződött, miután a kormány és az államfő között továbbra is nézeteltérés van az üzemanyag pótjövedéki adója ügyében.

[Napirenden] Radu Stroe engedett a nyomásnak: lemondott
Radu Stroe belügyminiszter csütörtökön bejelentette: „Úgy döntöttem, hogy tiszteletből benyújtom lemondásomat, hogy a tűzoltók méltóságát megóvjam, mivel a tűzoltók azok, akik életeket mentettek és továbbra is életeket fognak menteni. Nekik nem szabad fizetniük a politikusok miatt” – mondta Radu Stroe a belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatóján.

[Kult-Túra] Magyarországi alkotók a Korunk Stúdiógalériában
Három magyarországi fiatal tárlatával ünnepelt a Magyar Kultúra Napjának előestjén a Korunk Stúdiógaléria, a Rákóczi úti kiállítótérbe betérők Bíró Boglárka, Libor Zsófia és Zsin Bence alkotásait vehették szemügyre. Mindhárman a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem festészeti szakán tanulnak, Bíró Boglárka és Zsin Bence a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karáról érkezett, míg Libor Zsófia a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának angol–rajz szakán végzett. A kiállított munkák mindegyike Kolozsváron készült az elmúlt fél évben – magyarázta méltatásában Bodó Renáta művészettörténész, hozzáfűzve: a festmények címe is tükrözi, hogy Zsin Bencét például a Hója-erdő inspirálta, Libor Zsófia pedig hűséges látogatója a Vakok és Gyengénlátók Intézetének, ahol a gyerekekről portrékat készít.

[Kult-Túra] Aegon-díj: Tompa Andreát is jelölték
 Az idei díjra minden eddiginél több, összesen nyolcvankét kortárs szépirodalmi művet jelöltek a kiadók. A szűkített tízes lista a hétfős zsűri szavazatai alapján állt össze. A zsűri tagjai – irodalmárok, pedagógusok, kritikusok és irodalomtörténészek – nem ismerik egymást, titkos tagjai annak az előkelő társaságnak, amelyik eldöntheti: ki nyeri 2014-ben Magyarország legrangosabb, immár kilenc éve megszakítások nélkül létező magánalapítású irodalmi díját és a vele járó nettó hárommillió forintot.

[Kult-Túra] Bemutató a Puck Bábszínházban
 Méhes György–Orbán János Dénes Hol a világ közepe? című bábjátékát mutatja be január 25-én, szombaton délelőtt 11 órától a kolozsvári Puck Bábszínház magyar társulata. Az előadás Méhes György Murok Matyi című meseregényéből emel ki öt történetet, amelyekben a főhős a címként megjelölt fontos kérdésre keresi a választ.

[Kult-Túra] Román és magyar fotósok kiállítása Kolozsváron
 Tizenhét ország – Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Horvátország, Észtország, Franciaország, Németország, Olaszország, Írország, Izland, Hollandia, Skócia, Szlovákia, Szlovénia, Svédország és Magyarország – városainak épületeit és lakóit mutatja be a nagyváradi Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub közös kiállítása, amely kedden délután nyílt meg Kolozsváron, a Stars Galériában. A kezdeményező, Tóth István, a Tavirózsa és az Euro Foto Art elnöke beszédében örömét fejezte ki, hogy nyolcadjára is sikerült tető alá hozni a világban élő román és magyar fotóművészek nemzetközi szalonját, amelyet a fotóművészet hónapja, valamint a második Szathmári Pap Károly-fesztivál keretében, a román és a magyar kultúra napja alkalmából szerveztek meg.

[Kult-Túra] Tárlat és beszélgetés a Csipke alkotóival
 Fülöp Péter Fénycsipkék című fotókiállítása nyílik meg január 25-én, szombaton este 7 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermének előcsarnokában. Az apropót a Máté Angi Mamó című regénye nyomán készült Csipke előadás szolgáltatja, ugyanis az előadásban Fülöp Péter közel száz fotója látható; ezekből néhány megtekinthető a tárlat képei között is.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 848
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap