label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. augusztus 31.
Megalakult az RMDSZ Kolozs megyei nőszervezete
Az RMDSZ országos alapszabályzata értelmében augusztus 30-án létrejött a Kolozs Megyei Nők Szervezete, amely a nők aktív közéleti szerepvállalását bátorítja. Az alakuló küldöttgyűlést Máté András Levente, a megyei szervezet elnöke üdvözölte, majd Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, a Kolozs megyei Nők szervezetének koordinátora, valamint Hegedüs Csilla, az RMDSZ főtitkár-helyettese, a Nők Szervezete országos kezdeményező bizottságának tagja szólt a jelenlévőkhöz. Valamennyien hangsúlyozták a nők szélesebb körű részvételének fontosságát a politikában és a politikai döntések meghozatalában. A 88 tagú küldöttgyűlés elnököt, ügyvezető elnököt, továbbá négy (három területi és egy ifjúsági) alelnököt választott, és kijelölte a szeptemberi országos küldöttgyűlésén részt vevő Kolozs megyei hat küldöttet is. Az elkövetkező két évben Oláh Emese, kolozsvári helyi tanácsos vezeti a Kolozs Megyei Nők Szervezetét.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Hétvégi kikapcsolódás: Bonchidai Kastélynapok
Tizenkettedik alkalommal szervezett kastélynapokat Bonchidán a Transylvania Trust Alapítvány a helyi polgármesteri hivatallal partnerségben valamint a Kolozs Megyei Tanács támogatásával. A kétnapos rendezvénysorozatot szombaton délelőtt Hegedüs Csilla, az alapítvány ügyvezető igazgatója, Bonchida polgármestere és a megyei tanács alelnöke nyitotta meg. A bonchidai Bánffy-kastély udvara, a Bástya, a Miklós-épület, a kápolna, és az istálló változatos programokkal várta az érdeklődőket, sor került kiállítás-megnyitókra, filmvetítésekre, koncertekre, bábelőadásra. Volt lovasbemutató, régiségvásár, vezetett séta, és számos gyerekprogram. A szervezők vasárnap is várják a kikapcsolódni vágyó érdeklődőket. (7)

[Riport] FOTÓRIPORT - 30 ezer új zsindely a magyargyerőmonostori templomon
Javában dolgoznak a varsági mesterek a magyargyerőmonostori templom fedelén: a torony és a déli rész kivételével minden zsindelyt kicseréltek. Magyargyerőmonostoron egyébként az idén az egykor imateremnek szánt épületet is használható állapotúra javították. (Írásunkat keressék a Körkép rovatban.)

[Riport] FOTÓRIPORT - Ifjúsági ház Zsobokon
Új rendeltetése van annak az épületnek, ahol közel húsz évvel ezelőtt az első gyermekotthon működött Zsobokon. A "kisotthont" 1996 óta vendégházként használják, de állaga szinte a használhatatlanságig romlott. Most holland fiatalok pénzadományával és önkéntes munkájával felújították, jövő héten már ide várják a Kalotaszegi Református Egyházmegye táborozóit. Az alsó szinten még zajlanak a munkálatok: gyülekezeti/konferenciaterem is lesz itt az otthon és a falu fiataljai számára. (Írásunkat a Körkép rovatban olvashatják.)

[Napirenden] Kishírek

[Napirenden] Ponta erőlteti a kitüntetés-visszavonást
Teljesültek a jogi feltételek ahhoz, hogy Traian Băsescu államfő visszavonja Tőkés Lászlótól azt a magas rangú román állami kitüntetést, amit az EP-képviselő az 1989-es romániai forradalomkor szerzett érdemeiért kapott 2009-ben – jelentette ki pénteken Victor Ponta miniszterelnök.

[Napirenden] Új PSD-s elképzelés a régiókra
A három székelyföldi megye (Maros, Hargita és Kovászna) Brassó megyével alkotna közös fejlesztési régiót a Szociáldemokrata Párt (PSD) legújabb elképzelései szerint – derült ki pénteken a pártvezetés Konstancán zajló tanácskozásáról közölt beszámolókból.

[Napirenden] Szeptembertől kevesebbet fizetünk a kenyérért?
A hét utolsó napján, vasárnap, azaz szeptember 1-jén lép életbe a pénzügyminisztérium és a mezőgazdasági tárca rendelete, amely augusztus 28-án jelent meg a Hivatalos Közlönyben, és amely 24 százalékról 9 százalékra csökkentette a kenyér áruforgalmi adóját. A rendelet nem csak a kenyérre érvényes, hanem más malomipari termékekre, amelyekben nincs semmilyen töltelék, nem tartalmaznak mézet, tojást, túrót vagy gyümölcsöt, és amelyekben a szárazanyag cukor és zsírtartalma nem haladja meg az 5 százalékot. Kevesebbet fizethetnénk tehát nem csak a mindennapi kenyerünkért és vekninkért, hanem a perecekért, kiflikért, zsúrveknikért is.

[Kult-Túra] Irodalom és festészet találkozása
Nemzetközi színházi produkcióval várják a látogatókat szeptember és november között hét alkalommal a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol színészek adják elő a gyűjteményben lévő festményekhez kapcsolódó irodalmi szövegeket.

[Kult-Túra] Cinefest: életműdíj Szabó Istvánnak
A 75 éves Szabó István filmrendező kapja a 10. Jameson CineFest életműdíját. Az elismerést a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 19-én, csütörtökön adják át. A szeptember 12-e és 22-e között zajló seregszemlén a Mephisto, a Redl ezredes és a Hanussen bemutatásával tisztelegnek az Oscar-díjas művész előtt. A három filmet szeptember 17-én, 18-án és 19-én láthatja a fesztivál közönsége – közölték a szervezők.

[Kult-Túra] Nem lesz zsűritag Rădulescu Velencében
Lemondta a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon való részvételét Răzvan Rădulescu (képünkön) rendező, forgatókönyvíró, miután egy Franciaországból Olaszországba tartó gyorsvonaton kirabolták – jelentette be Alberto Barbera fesztiváligazgató. Az elismert filmest a Haifaa Al Mansour szaúd-arábiai rendező vezette Opera Prima szekció zsűrijébe hívták meg, hiányában hat tagú lesz a bíráló bizottság.

[Kult-Túra] Leonardo rajzait állítják ki
Leonardo da Vinci több mint ötven, ritkán látható rajzát mutatja be a velencei Gallerie dell’Accademia (Akadémiai Képtár) csütörtökön nyílt kiállítása. A Leonardo da Vinci – Az egyetemes ember című tárlat rendkívüli kulturális eseménynek számít, mivel harminc év óta nem állították ki a velencei képtár tulajdonában lévő Leonardo-rajzokat.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A legnagyobb szerencsém kétségkívül az volt, hogy tudtam szeretni, és hogy szerettek.

[Kult-Túra] Mainap

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 957
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap