label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. július 12.
Szomszédnál a kőműveskanál: beleegyezése kell az engedélyhez
Az átláthatóság szellemében dolgozta ki a polgármesteri hivatalnak alárendelt városrendezési bizottság azt a rendszert, amely alaposan tájékoztatja a lakosságot a szomszédságukban épülő ingatlanokról. Ezután a bizottság csak akkor hagyja jóvá a részletes és a körzeti városrendezési terveket, ha a benyújtott iratcsomóban szerepel minden szomszéd beleegyezése: az építőnek fel kell keresnie a parcella valamennyi szomszédos telkeinek tulajdonosait, akiket a városháza is hivatalosan tájékoztat az építkezési szándékról. Nagyobb lesz így a bürokrácia, de van, ami ennél aggasztóbb: László Attila volt alpolgármester – aki mandátuma idején a városrendezési bizottságnak is tagja volt – úgy látja, ezzel a döntéssel gyakorlatilag ellehetetlenítik Kolozsváron az építkezéseket. „Iparággá fejlődött a szomszédok zsarolása” – nyilatkozta lapunknak László Attila, aki szerint támadható a máris gyakorlatba ültetett intézkedés.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Romániai magyar pártok
Az RMDSZ azt kéri, ki-ki a lelkiismerete szerint szavazzon a Traian Băsescu államfő leváltására irányuló július 29-i népszavazáson. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint el kell utasítani a demokrácia megcsúfolását, és a Magyar Polgári Párt (MPP) is az államfő leváltásának elutasítása felé hajlik – nyilatkozták az MTI-nek kedden a pártelnökök.

[Napirenden] Antonescu: egyelőre kizárt az intézményvezetők cseréje
 Crin Antonescu ideiglenes államfőként tartott első, kedd esti sajtóértekezletén kizárta annak a lehetőségét, hogy mandátuma idején személyi változások történjenek azoknak az intézményeknek az élén, amelyeknek vezetőit az államfő nevezi ki.

[Napirenden] Ponta Brüsszelben magyarázkodik
 A román kormány tiszteletben tartja Románia alkotmányát, illetve az uniós normákat – jelentette ki tegnap Brüsszelben Victor Ponta Hannes Swobodával, az EP szocialista frakciójának vezetőjével tartott közös sajtóértekezleten. A miniszterelnök az est folyamán Martin Schulz európai parlamenti elnökkel találkozott, ma pedig José Manuel Barroso európai bizottsági elnökkel és Herman Van Rompuy-jal, az Európai Tanács elnökével tárgyal.

[Napirenden] Messzire nyúló korrupcióval gyanúsítják a CSM két tagját
Felfüggesztették tisztségéből a Legfelső Bírói Tanács (CSM) két tagját, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított ellenük – közölte tegnap Alina Ghica, a CSM elnöke a testület ügyészi részlegének döntését. Sajtóértesülések szerint a DNA azzal gyanúsítja George Bălan és Marcel Sâmpetru ügyészeket, hogy a belügyminisztérium titkosszolgálatától származó információkat felhasználva zsarolással próbálták a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) politikusait rávenni, hogy előléptetésüket támogassák.

[Napirenden] Eckstein az államfő leváltása ellen szavaz
Nem helyes vagy helytelen a román alkotmány szerint, hogy egy bizonyos számú képviselő vagy szenátor kérésére indítványozni lehessen az államelnök tisztségéből való felfüggeszté­sét, majd utána pedig népszavazás útján történő leváltását – jelentette ki a Szabadság kérdésére Eckstein-Kovács Péter. Az RMDSZ politikusa – aki korábban Traian Băsescu államfő kisebbségi kérdésekben felelős tanácsadója volt – úgy véli: az államelnök felfüggesztésére irányuló eljárás önmagában alkotmányos folyamat, amely 2007-ben is lezajlott. Hogy mindez újabban mennyire indokolt, Eckstein-Kovács kifejtette: az alkotmánybíróság konzultatív jelleggel bíró véleménye szerint sem történt meg az alaptörvény súlyos áthágása, ami jogilag az államfő tisztségéből való leváltását indokolná.

[Kult-Túra] Fekete Zsolt fotográfiái Budapesten
 Erdély nevezetes építészeti emlékei és festői tájai elevenednek meg Fekete Zsolt marosvásárhelyi fotóművész kiállításán, amely kedd estétől látható Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban.

[Kult-Túra] Tükörképek, amelyekben saját magunkat fedezhetjük fel
„Az embereket mindig is foglalkoztatta a dolgok láthatatlan oldala, a mögöttük meghúzódó láthatatlan világ. Noha vágyunk arra, hogy bepillantást nyerjünk, a legtöbb ember számára, az esetek zömében nem adatik meg a lehetőség. Ebben igyekszik segítségünkre lenni Forró Ágnes” – magyarázta Tibori Szabó Zoltán, a Minerva Művelődési Egyesület elnöke azon a kedd délutáni tárlatmegnyitón, amelynek a Jókai/Napoca utcai Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva terme adott otthont. Forró Ágnes képzőművész a Tükörképek címet adta festészeti, grafikai és kisplasztikai munkáit felvonultató kiállításának, amelyet július végéig tekinthetnek meg az érdeklődők.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Mi más is az egész halandó élet, ha nem egyfajta színjáték, amelyben különféle színészek beöltözve a különféle kosztümökbe és maszkokba szerepelnek, és mindegyik játssza a szerepét, míg az igazgató le nem hozza őket a színpadról?

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Ffest ősszel, hatodik alkalommal
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kara, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Színház és Televízió Kara, illetve a I. Andreescu Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem (UAD) Video tanszéke hatodik alkalommal szervezi meg november utolsó hetében a Ffest Nemzetközi Diákfilmfesztivált, tudtuk meg a Sapientián megtartott sajtótájékoztatón. Idén is öt kategóriában szervezik meg: rövidfilm, animációs film, dokumentumfilm-antropológia, nagyon rövid- és kísérleti film. Ez alkalommal is lesz workshop, ám azt még nem árulták el, hogy milyen nemzetközi hírű szakembert hívtak meg annak vezetésére. Ami az anyagi vonzatát illeti, a közel 120 ezer lejes költségvetésű rendezvény 90 százalékára már sikeresen pályáztak a szervezők a bukaresti székhelyű Nemzeti Filmintézetnél (CNC), de benyújtottak egy pályázatot a Bethlen Gábor Alaphoz (BGA) is, amelynek sorsáról a szervezőket még nem értesítették.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:559
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 235
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap