label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. május 14.
Piaci áron értékesítenék a háziorvosi rendelőket
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal egy 2008-as évi, 86 számú sürgősségi rendelet előírása szerint értékesítené azokat az állami tulajdonú helyiségeket, amelyekben jelenleg a háziorvosok rendelői működnek. Az elmúlt héten a polgármesteri hivatal képviselői ez ügyben találkoztak a háziorvosokkal, ahol közölték velük a szakembereik által felbecsült hozzávetőleges megvásárlási árat is. – Eddig egy jelképes összegért béreltük ezeket az ingatlanokat, mert a városvezetés felismerte, hogy érdeke a háziorvosait ezzel is segíteni – nyilatkozta lapunknak Vekov Ildikó háziorvos. Most viszont teljesen más ajánlatot kaptak, ami nagy felháborodást váltott ki a háziorvosok körében, hiszen többségük már nem elég fiatal ahhoz, hogy külföldön új életet kezdjen vagy hosszú lejáratú kölcsönhöz folyamodjon. Ennek ellenére viszont néhányuknak megfordult a fejében, hogy nyugaton próbáljanak szerencsét, akárcsak fiatal kollégáik, akik csendben mind elmentek az országból.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Hét minisztert vizsgál az ANI
Két szociáldemokrata, négy demokrata-liberális és egy független miniszter, továbbá az 1-es, 2-es, 5-ös és 6-os bukaresti kerület polgármesterének vagyonát vizsgálja az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI). Lapértesülések szerint Dan Nica miniszterelnök-helyettesről, Cătălin Predoiu igazságügyi, Adriean Videanu gazdasági, Radu Berceanu szállításügyi miniszterről van szó, valamint Gheorghe Pogeáról (pénzügy), Mihai Stănişoaráról (hadügy), illetve Ilie Sârburól (mezőgazdaság). A bukaresti polgármesterek közül Andrei Chilimannak, Neculai Onţanunak, Marian Vanghelienek és Cristian Poterasnak kell hamarosan az ANI-ügyész kérdéseire válaszolnia.

[Napirenden] Németh Zsolt: csak az autonómia jelenthet garanciát
A következő egyéves időszakban Magyarországon és Romániában olyan választások lesznek, amelyek nagymértékben kihatnak majd a magyar–román kapcsolatokra, a két országot szorosabb szövetségesi viszony is egymáshoz fűzheti – fejtette ki szerdán Bukarestben Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

[Napirenden] Sziklaszilárd kormánynak ütközött a bizalmatlansági indítvány
A várakozásoknak megfelelően elutasította a parlament az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt, amely a kormány megbuktatására irányult. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ által beterjesztett indítvány elfogadásához 236 szavazatra lett volna szükség, de végül csak 130 képviselő és szenátor voksolt mellette, 272-en pedig elutasították.

[Napirenden] Politikai elítéltek megkésett rehabilitálása
Húsz év után fogadta el a parlament azt a törvényt, amely a kommunizmus politikai elítéltjeinek rehabilitálását tűzi ki célul, viszont többen kifogásolják, hogy a már idős korú érintetteknek a bírósághoz kell fordulniuk az ellenük hozott politikai ítélet eltörlése érdekében.

[Napirenden] Körösfői majálisozás a jelöltekkel
– A június 7-én sorra kerülő EP-választás az erdélyi magyarok és a teljes Kárpát-medencei magyarság számára egyaránt kiemelkedő fontosságú. A választók számára nem közömbös, hogy a magyarországi EP-képviselők csoportja hány felvidéki és erdélyi magyar képviselővel egészül ki – nyilatkozta a Szabadság kérdésére Gergely Balázs. Az EMNT Kolozs megyei kampánykoordinátora szerint az Európai Parlamentben való jelenlét lehetőséget nyújt a határoktól független, egységes és erős magyar nemzeti képviselet létrehozásához, „nekünk csak annyi a dolgunk, hogy használjuk ki a lehetőséget, és éljünk szavazati jogunkkal” – fejtette ki. Gergely Balázs hozzátette: a cél egyértelműen az, hogy a korábbi három helyett ezúttal négy képviselőt küldjünk az EP-be, a választási korteshadjárat során erre szeretnék felhívni a választók figyelmét, igyekezve kihasználni a rendelkezésükre álló eszközöket.

[Kult-Túra] Kazinczy szépkiejtési verseny
Újdelhiben Kazinczy Ferenc szépkiejtési versenyt rendeztek Indiában, a győztes Rupam Prijam magyar nyelv szakos delhi egyetemista lett. A díjkiosztó kedden este volt a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban, a versenyzők a helyi egyetem magyar szakán tanuló indiai hallgatók és az intézetben magyar nyelvet tanulók közül kerültek ki.

[Kult-Túra] Régizene Fesztivál
Idén május 20–23. között kerül sor a Flauto Dolce – Passamezzo Egyesület rendezésében a 2009-es Kolozsvári Régizene Fesztiválra, amelynek célja a régi zene bemutatása korabeli, historikus előadási stílusban. Kiindulópontként a kolozsvári Flauto Dolce Együttes és több más, meghívott kolozsvári előadóművész tekinthető, akik már évek óta elkötelezettjei ennek az előadási stílusnak.

[Kult-Túra] Elhunyt Roger Planchon francia rendező-színész
Hetvenhét éves korában szívroham következtében meghalt Roger Planchon, az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb francia színházi rendezője, drámaíró és színész. A neves művész tavaly novemberben Kolozsváron is fellépett, a Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett Európai Színházi Unió Fesztiválján. A közönség 2008. november 2-án láthatta Eugène Ionesco: Amédée, vagy hogyan szabaduljunk meg tőle című darabban, amelyet rendezőként is jegyzett.

[Kult-Túra] Ismét műsoron a Kövekkel a zsebében
A Kolozsvári Állami Magyar Színház újra műsorra tűzi a 2002. március 13-án bemutatott Kövekkel a zsebében című előadását Keresztes Attila rendezésében. Marie Jones kortárs brit szerző darabját csütörtökön, május 14-én este 8 órakor, ezúttal a színház új stúdiótermében láthatják Bíró József és Hatházi András előadásában.

[Kult-Túra] EME: a Tudományos Füzetek története
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület jubileumi rendezvénysorozata keretében kedden este az intézmény székhelyén Gaal György irodalomtörténész tartott előadást az Erdélyi Tudományos Füzetek történetéről és könyvészetéről.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 458
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap