label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. május 27.
Kijelölte feladatait a következő évekre az RMDSZ kongresszusa
Nyolc dokumentum elfogadásával jelölte ki az elkövetkező esztendők legfontosabb célkitűzéseit az RMDSZ szombaton, Csíkszeredában tartott 11. kongresszusán. Az RMDSZ által „feladatkijelölőnek” nevezett program- és alapszabály-módosító kongresszuson a küldöttek a szövetség alkotmánymódosító javaslatairól, a régiók megszervezéséről, az RMDSZ Székelyföld-, illetve szórványstratégiájáról, a kisebbségvédelmi szabályozást szorgalmazó európai polgári kezdeményezésről, a gazdasági helyzet élénkítéséről, az európai parlamenti választásokról fogadtak el irányelveket. Ugyanakkor elutasították a magyar közösséget ért sorozatos támadásokat, és leszögezték: az RMDSZ minden demokratikus eszközzel kiáll a jogtalanul meghurcolt felelős tisztségviselői mellett. A kongresszuson magas szinten képviseltette magát a román és a magyar kormány, a tanácskozáson több mint hétszáz küldött, nagyszámú meghívott és újságíró vett részt.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Angliai telefonfülke ajándékba

[Napirenden] Huszadik születésnapját ünnepelte a PDL
Bizalmáról biztosította a „demokrata katonákat” Vasile Blaga, a Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöke, a szervezet húszéves fennállásának évfordulóján rendezett ünnepségen, és határozott ellenzéki magatartásra buzdított, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a jövő évi európai parlamenti választásokon, továbbá megnyerjék majd a 2016-os hazai parlamenti választásokat.

[Kult-Túra] Jiří Menzel művészeti kitüntetést kapott a cseh kormánytól
Kitüntetést kapott a cseh kultúra támogatásáért Jiří Menzel filmrendező, valamint Henri Bonnet bankelnök, a prágai Nemzeti Színház egyik fő szponzora a cseh kulturális minisztertől. – Egyikük tevékeny művész, másikuk az üzleti körökből támogatja a művészetet. Jiří Menzelnek köszönhetően az egész világ tudja, hogy Csehországnak jelentős film- és színházi rendezői vannak. Henri Bonnet-nak és a Komercini Banknak (Kereskedelmi Bank) köszönhetően az első számú cseh színház számos kitűnő előadást valósíthat meg – indokolta meg a döntést Alena Hanakova az Artis Bohemiae Amicis (a Cseh Művészet Barátja) kitüntetés átadásakor. Hozzátette: Menzel és Bonnet hozzájárult ahhoz, hogy a cseh kultúrát a határokon túl is megismerjék.

[Kult-Túra] Barangolás csodás orosz tájakon
Négy művész-, illetve tudósember, akik valamikor beleszerettek Észak-Nyugat Oroszország legendás szépségű térségébe: ők állítottak össze szemet gyönyörködtető kiállítást különböző technikákkal készült munkáikból, az Orosz Kulturális Központ felkérésére, a Szláv Írás és Kultúra Napjai programsorozat részeként. A Vdovkina Anastasia ötlete alapján Belomorje, azaz Fehér tenger címet kapott tárlatot május 24-én, pénteken nyitották meg a Reményik Sándor Galériában, teltházas érdeklődés mellett. Házigazdaként Fejér Olivér püspöki titkár elmondta: időnként felmerül benne a kérdés, miért is kell képekben gondolkodni, mire való tulajdonképpen a művészet, az alkotás. – Isten is képekben beszél hozzánk a Bibliában, hogy minél érthetőbb legyen, hiszen a művészet sokkal többet mond el annál, mint ami a képeken látszik – adta meg a választ saját kérdésére a házigazda.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Mihelyt megtanulnék élni, lemondanék az irodalomról. Meggyűlölném a fehér papírlapokat, melyek mint meszesgödör a halottat, naponta elnyelnek, testestül-lelkestül. Olvasni se olvasnék semmit, mert nem volna szükségem mások megszépített emlékezetére.

[Kult-Túra] Mainap

[Vélemény] Kongresszusi következtetések
Ödön von Horváth színdarabjának címével ellentétben szombaton nem volt kérdéses, hogy mit csinál az RMDSZ kongresszusa, hiszen a szövetség jól előkészített politikai eseményt bonyolított le. Nagy meglepetéseket nem tartogatott, hiszen nélkülözte a csak négyévente sorra kerülő tisztújító kongresszusok izgalmait. Olyan igazi félidei kongresszus volt, amelynek azonban az aktuálpolitikára való hatása jelentős. A kongresszuson elhangzott beszédekből, illetve az azt megelőző gesztusokból több következtetést is le lehet vonni.

[Körkép] ESŐS IDŐRE SZÁMÍTHATUNK AZ ELKÖVETKEZŐ NAPOKBAN IS
 Május utolsó hetében is borús időre kell számítani, minden nap várható helyenként zápor, olykor zivatar is – derül ki az Országos Meteorológiai Intézet jelentéséből, amely több megyére sárga kódjelzést bocsátott ki. Viharos idő, villámlás, dörgés volt és várható még Kolozs, Szilágy, Máramaros megyékben, helyenként az esővíz mennyisége meghaladhatja a 25 litert négyzetméterenként.

[Körkép] Tüntetés, élőlánc a Kétágú templomért
Zsúfolásig megtelt vasárnap délután a Kétágú templom udvarának hátulsó része kolozsvári polgárokkal és újságírókkal, ahol az Alsóvárosi Református Egyházközség és az Erdélyi Református Egyházkerület felhívására magyarok és románok tiltakoztak a műemléképület esztétikáját és állagát veszélyeztető építkezési beruházás ellen. A Kolozs Megyei Tanfelügyelőség székhelyének és egy sportkomplexumnak szánt munkálatok áttelepítését vagy áttervezését, a döntéshozók szemléletváltását követelte több egyház képviselője (köztük a református, az evangélikus, az unitárius, a román görög katolikus egyház képviselői). Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke mondott előfohászt és olvasott fel igét, nyilatkozatát pedig Pop Virgil műépítész és Bányai József presbiter erősítette meg. Kató Béla a hatóságok törvénytelenségeit emelte ki.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 528
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap