label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. március 14.
A forradalom és a szabadságharc emlékének adóztak Kisbácsban (FOTÓRIPORTTAL)
Szombaton március 15-i ünnepi megemlékezést tartottak a kisbácsi kultúrotthonban. Az RMDSZ kisbácsi szervezete és a Kolozs megyei RMDSZ által szervezett eseményen a Haáz Sándor ének- és zenetanár által vezetett szentegyházi Gyermekfilharmónia és a Szentegyházi Hagyományőrző Huszáregyesület színvonalas verses-zenés műsorral lépett fel, amelyből nem hiányoztak a juhász-, huszár-, megzenésített Petőfi- és a jellegzetes Kossuth-nóták, sőt Beethoven három nyelven előadott Örömódája sem. A rendezvényen részt vevő Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter kiemelte: az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező március 15-e alapvető üzenete a szabadságszeretet megőrzésének, illetve annak a vágynak, reménynek és közösségi akaratnak érvényesülése, hogy egy nép szabadon élhessen, dönthessen sorsáról. Nagymérvű politikai terveket csak összefogással lehet megvalósítani – hangsúlyozta.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Kokárdás plakátok a nemzeti ünnepen
Vasárnap délelőtt Szamosújváron az örmény katolikus temetőben az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóján szervezett emlékünnepségek nyitóprogramjaként, a szamosújvári RMDSZ szervezésében, megkoszorúzták az örmény városban elhantolt hősöket, akik részt vettek az eseményekben. Az RMDSZ-nek a Téka Alapítvány, a Szamosújvári 51. számú Czetz János cserkészcsapat és az egyházak voltak partnerei a rendezvény lebonyolításában.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Minden ugyanarra vezethető vissza: a gyerekekre és a virágokra – ők jelképezik az életet, az élet továbbadását... Azt hiszem, az élet tulajdonképpen tényleg bennük testesül meg: a gyerekekben és a virágokban.

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Műemlékvédők közgyűlése
Tisztújító közgyűlést tartott szombaton az unitárius tanácsteremben a Kelemen Lajos Műemlékvédelmi Társaság (KLMT), amelyet Gaal György elnök általános beszámolója vezetett be az elmúlt év szakmai eseményeiről.

[Kult-Túra] Kiss Manyi-emléktáblát avattak Magyarlónán
Emléktáblát avattak szombat délután a magyarlónai református templom udvarán a különleges tehetségű, Jászai-, Kossuth-, Érdemes-, és Kiváló művész-díjjal kitüntetett színésznő, Kiss Manyi centenáriumi ünnepsége keretében. Kiss Manyi száz éve, március 12-én született Magyarlónán, kántortanító családban. A vistai kőfaragók által készített táblát Magyarlóna református közössége állíttatta, a leleplezésre istentisztelet és emlékünnepség keretében került sor. Az eseményen igét hirdetett Vincze Minya István, a Kalotaszegi Egyházmegye esperese. Beszédet mondott Váncza Lajos magyarlónai lelkipásztor, Szilágyi Mátyás főkonzul, Szebeni Zsuzsa, az OSZMI munkatársa, Dáné Tibor Kálmán, az EMKE elnöke és Kusztos Tibor bánffyhunyadi lelkipásztor. Az ünnepségen fellépett a magyarfenesi és a magyarlónai kórus. A templomi ünnepség után leleplezték és megszentelték az udvaron elhelyezett emléktáblát.

[Vélemény] Amerikai és brit szakértők a fukusimai reaktorrobbanásról
A fukusimai atomerőműben történt robbanás az áramellátás kimaradására, és azt követően a tartalék áramforrások bekapcsolásának az elmaradására vezethető vissza. A szakemberek dolgoznak az áramellátás helyreállításán a reaktor leolvadásának a megakadályozása érdekében – írja a Scientific American on-line kiadásának a japán atomerőműben történteket magyarázó cikke.

[Körkép] Jogunk van reménykedni
Nagyszabású gálaműsor keretében adták át a Harmadik királyfi vagy királylány címmel a IX–XII. osztályos diákok számára meghirdetett irodalmi verseny díjait március 13-án, vasárnap délután az Egyetemiek Háza nagytermében. Az Áldás-Népesség Társaság és az Erdélyi Magyar Ifjak által meghirdetett pályázat rendezvénye szinte teltházat vonzott, ezt valószínűleg nem csak a rangos fővédnökök – Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke –, hanem a sokszínű program is eredményezte, utóbbi gazdagsága azonban végül is csorbát szenvedett, amennyiben a csíkszeredai Role zenekar koncertje sajnálatos módon elmaradt.

[Körkép] Valósághű szimulációkat végzett az Erdély Mentőcsoport
Éjszakai riasztás eltűnt személy megkeresésére, ugyanaz nappal homokzsákokból készült védőgát építésére, elsősegélynyújtás közúti balesetet szenvedett személynek, a tűzoltófelszerelés bemutatása, működési sajátosságainak ismertetése, levegőpalack használatának, illetve ki- és beszerelésének ismertetése és gyakorlása, alpintechnika bemutatása, sebesültgyűjtő központ létrehozása, az önkéntes alapon működő civil mentőcsoportok működésével kapcsolatos jogi rendelkezések, búvárfelszerelés bemutatása és jellegzetességeinek, műszaki paramétereinek és működésének ismertetése – íme, azok az ismeretek, kompetenciák, amelyeket elméleti és gyakorlati úton elsajátíthattak az alakulóban lévő Erdély Mentőcsoportnak (EM) képviselői a március 9–11. időszakban Székelykeresztúron tartott intenzív képzésen.

[Körkép] Ünnepeltek Szebenben (FOTÓRIPORTTAL)
Robert Capa kiállítással, Ha este nyolcat üt az óra című pódium-előadással és Magyar operettek gyöngyszemeivel ünnepelte megalakulásának ötéves évfordulóját a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda az elmúlt hétvégén.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 752
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap