label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Bírósági felügyelet alatt védekezhet Kiss Sándor, a Bihar Megyei Tanács alelnöke

Bírósági felügyelet alatt védekezhet a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Kiss Sándor, a Bihar megyei önkormányzat alelnöke – közölte ma honlapján a nagyváradi táblabíróság.

A jogerős ítéletben a táblabíróság elutasította a korrupcióellenes ügyészség (DNA) letartóztatási kérelmét, és Kiss Sándornak azt a kérelmét is, hogy semmilyen kényszerintézkedést ne foganatosítsanak ellene, és helyben hagyta az alapfokon elrendelt hatvan napos bírósági felügyeletet.

A bíróság egyúttal megtiltotta az RMDSZ Bihar megyei elnöki tisztségét is betöltő Kiss Sándornak, hogy köztisztségeket viseljen, hogy felvegye a kapcsolatot az ügyekben szereplő többi személlyel.

Kiss Sándort csúszópénz elfogadásával, hivatali visszaéléssel és pénzmosással gyanúsítja a DNA. Ellene 2014 áprilisában indult bűnvádi eljárás, és ez év június másodikán 24 órára őrizetbe is vették az üzletember-politikust. (4)


FEJLEMÉNY - Johannis: Sajnálom, hogy a parlament védőpajzzsá vált Victor Ponta számára

A parlament által a miniszterelnök ügyében történt szavazást kommentálva Klaus Johannis kijelentette: sajnálja, hogy a parlament védőpajzzsá vált Victor Ponta számára.

- A törvényhozó testületnek nem kellene akadályoztatnia az igazságszolgáltatás folyamatát. Sajnálom, hogy ma a kormánykoalíciót alkotó pártok nem tettek eleget a kérésnek, s ezáltal a parlament védőpajzzsá vált Victor Ponta számára. A parlament maximális felelőtlenségről tett tanúbizonyságot, semmibe veszi az ország polgárait, ugyanis a többséget alkotó képviselők és a szenátorok megakadályozzák az igazságszolgáltatás intézményeit abban, hogy elvégezzék feladatukat – mondta Johannis. (4)


PONTA MEGÚSZTA

A néhány perccel ezelőtt véget ért titkos szavazáson a parlament plénuma elutasította DNA arra vonatkozó kérését, hogy teljes körű ügyészségi vizsgálat indulhasson Victor Ponta miniszterelnök ellen, aki egyben a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője.

A képviselők és szenátorok közül 231-en elutasították a DNA azon kérését, hogy függesszék fel Ponta mentelmi jogát, 120-an pedig mellette voksoltak. (4)


Bizalmatlansági indítvány - Lelkiismeretük szerint szavaznak az RMDSZ parlamenti képviselői

Lelkiismeretük szerint szavaznak az RMDSZ szenátorai  és képviselői pénteken, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által benyújtott bizalmatlansági indítvány sorsáról kell döntenie a parlamentnek titkos szavazás útján – határozták el ma reggel a közös frakcióülésen.

László Attila Kolozs megyei szenátor a Szabadságnak elmondta: a szövetségnek komoly fenntartásai vannak a bizalmatlansági indítvány szövegével kapcsolatban, hiszen olyasmit kér szémon a Ponta-kormányon, ami a parlament hatásköre, a választási törvényről  jelenleg is zajlik a közvita. Az indítvány ugyanakkor nem tér ki olyan fontos kérdésekre, mint például a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügye, ahol valóban súlyos a helyzet, magyarázta.

A közös frakcióülésen nem volt szó arról, hogy a jelenleg is zajló képviselőházi vitán, amelyen arról dönt a testület, hogy hozzájárul-e a Victor Ponta miniszterelnök ellen kezdeményezett bűnvádi eljárás beindításához, milyen álláspontot képvisel az RMDSZ.(9)


A világ legdrágább szobrát Steven Cohen amerikai milliárdos vette meg

A világ legdrágábban elkelt szobrát, Alberto Giacometti A mutató ember (L'Homme au doigt) című alkotását Steven Cohen amerikai milliárdos befektető és műgyűjtő vette meg májusban a Christie's aukcióján.

A kilétét most felfedő licitáló 141,3 millió dollárt fizetett a szoborért, melyet a svájci művész 1947-ben készített – írta a The Daily Mail.

A sovány, kinyújtott karú férfit ábrázoló életnagyságú szobor Cohen növekvő Giacometti-gyűjteményét gyarapítja. Tavaly novemberben az 58 éves milliárdos 101 millió dollár adott a művész A szekér című szobráért a Sotheby's árverésén.

Bár a vevő az anonimitást választotta, a New York Postnak több forrás is megerősítette, Steven Cohen adta a rekordnagyságú összeget A mutató emberért. (2)
 


Nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya

Az első négy hónapban 255,5 millió euróval 2,01 milliárd euróra nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte ma az országos statisztikai intézet.

A vizsgált időszakban 17,78 milliárd euró volt a román export értéke, az importé 19,79 milliárd euró. A behozatal gyorsabb ütemben, 5,9 százalékkal növekedett kivitelhez képest, amely 5 százalékkal bővült.

Áprilisban a kivitel 4,39 milliárd euró volt, a behozatal 5,04 milliárd euró, a külkereskedelmi mérleg hiánya pedig elérte a 644,2 millió eurót. Áprilisban az előző hónaphoz képest a kivitel 8,4 százalékkal csökkent, a behozatal 10,1 százalékkal esett vissza. (4)
    Az első negyedévben Románia külkereskedelmi mérlegének hiánya 235,4 millió euróval volt magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest, és elérte az 1,372 milliárd eurót.
    A román kormány az idén 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol, amelynek fő hajtóereje a várakozások szerint az export és a belföldi fogyasztás lesz. Az első negyedévben a román bruttó hazai termék (GDP) 4,3 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest.


Tetemes pénzbírságot kapott a régész, aki befeketítette a Jézusról merész állításokat hangoztató dokumentumfilmest

Egy izraeli bíróság rágalmazásért tetemes bírsággal sújtott egy nyugdíjas régészt, aki csalással, manipulációval és hamisítással vádolta a Jézus sírjáról és életéről szenzációs felfedezéseket állító filmek készítőjét, Szimha Jakobovicit.

Joe Zias régésznek, az Izrael Régészeti Hatóság (IAA) nyugdíjas dolgozójának 829 500 sékelt kell fizetnie Szimha Jakobovici háromszoros Emmy-díjas filmesnek, mert eredeti leletek meghamisításával és szándékos félrevezetéssel vádolta őt Jézust és családját új megközelítésben ábrázoló dokumentumfilmjeivel kapcsolatban.

Izrael történetének egyik legnagyobb jóvátételével nyerte meg rágalmazási perét az elsősorban a Meztelen régész című tévés sorozatával híressé lett izraeli-kanadai Jakobovici a szkeptikus Zias ellen, aki régész szakma megcsúfolásának nevezte a dokumentumfilmes 2007-ben készített Jézus elveszett sírja és a 2012-es A Jézus felfedezés/ A feltámadás-sír rejtélye című filmjeit.

Zias az interneten, valamint munkaadóihoz, bloggerekhez és újságírókhoz eljuttatott levelekben többek közt azzal vádolta Jakobovicit, hogy pénzügyi haszonszerzésre használja a régészetet és megnyomorítja a Bibliát.

Indulatát az váltotta ki, hogy a dokumentumfilmes nagy port felverve 2007-ben azt állította: megtalálta Jézus sírját Jeruzsálem Talpiot nevű negyedében, és az ott talált csontkamrák alapján a kereszténység alapítója elvette feleségül Mária Magdolnát, majd közös gyermekeik születtek.

Ezek a kijelentések óriási szenzációnak számítottak, mivel a kereszténység dogmái szerint Jézus feltámadt, tehát csontjait nem temethették el, és az evangéliumok szerint soha nem nősült meg és nem voltak gyermekei. (4)


Terrorizmussal kapcsolatba hozható személyek tucatjai dolgoztak amerikai repülőtereken

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóságnak (TSA) legalább 73, a légiközlekedésben dolgozó alkalmazottat kellett volna terrorizmussal kapcsolatba hozható tevékenysége miatt jelentenie vagy kizárnia a szolgálatból - derült ki a belbiztonsági minisztérium főellenőrének hétfőn ismertetett jelentéséből.

Az érintettek reptéri üzletek eladóiként vagy légitársaságok alkalmazottjaiként dolgoztak. A TSA a jelenlegi előírások értelmében nem férhet hozzá a terrorizmussal kapcsolatos információk minden kategóriájához. A hatóság a kereskedelmi repterekre bízta az alkalmazottaik személyzeti ügyeit, azok pedig a felvételkor gyakran hiányos személyi adatokkal dolgoztak.

A tárca ugyanakkor elismerte jelentésében, hogy a TSA az adatok újraellenőrzése révén háromszáz ilyen személyt szűrt ki a már meglévő megfigyelési listák alapján.

Jeh Johnson belbiztonsági miniszter nemrégiben elmozdíttatta a TSA ügyvezető igazgatóját, miután kiderült, hogy a hatóság ellenőrei hetven alkalomból hatvanhétszer nem vették észre, hogy fedett ügynökök az Egyesült Államok repülőterein fegyver- vagy robbanóanyag-utánzatot próbáltak meg felcsempészni utasszállító gépekre. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 589
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap