label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. május 24.
Békés magyarfenesi tiltakozás a teherforgalom ellen
Tiltakozó akciót szerveztek tegnap Magyarfenes lakói, akik az észak-erdélyi autópálya építésén dolgozó Bechtel cég nehézgépjárművei okozta károkra akarták felhívni a cég és az illetékes hatóságok figyelmét. Az alap ásásakor kikotort földet és az építkezési anyagokat szállító több tonnás teherautók megrongálják az útburkolatot, a forgalom miatt megrepedeznek a házak falai, és fokozódik a légszennyezés. A helybélieknek álmatlan éjszakákat okoz a folyamatos zaj, a por miatt képtelenség rendesen kiszellőztetni a lakást. Az észak-erdélyi autópálya nyomvonalának közelében fekvő Magyarfenes lakói már korábban is hangot adtak tiltakozásuknak, a hatóságok akkor azt ígérték nekik: május 15-től az autópályát építő Bechtel teherautói a terelőutakon fognak közlekedni. Erre azonban azóta sem került sor, ezért pénteken délután a helybéliek ismét tiltakozó megmozdulást szerveztek.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Séta a Házsongárdi temetőben
Sírokat takarított tegnap Németh Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője és Toró T. Tibor RMDSZ-es parlamenti képviselő a Házsongárdi temetőben. A két politikus, és a temető-látogatást kezdeményező Magyar Polgári Párt Kolozs megyei szervezete a műemlék-jellegű sírkert jelentőségére akarta felhívni így a figyelmet. A Házsongárdi temető válságos állapotának rendezése kiemelt helyen szerepel az MPP Kolozs megyei szervezetének programjában. Gergely Balázs, az MPP kolozsvári elnöke az iktári Bethlen, később Bánffy-család tulajdonát képező kriptához kalauzolta a vendégeket.

[Napirenden] Kinek jött korteskedni Meleşcanu?
Korteskedni jött Kolozsvárra Theodor Meleşcanu. A liberális hadügyminiszter tegnapi kolozsvári sajtóértekezletén bejelentette: azért jött a kincses városba, hogy személyesen is kiálljon Marius Nicoară megyei tanácselnök újraválasztása érdekében.

[Napirenden] Băsescu: Románia 2014-ben bevezetheti az eurót
Megvalósítható Románia célja, hogy 2014-ben csatlakozzon az euróövezethez, de csak akkor, ha megfelelő további költségvetési reformok lesznek, mondta Traian Băsescu köztársasági elnök pénteken Bukarestben egy EU-szemináriumon.

[Napirenden] Tusványos 2008 – Más kép
Új arculattal jelentkezik az idén július 15–20. között a Tizenkilencedik Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Már a rendezvény címe (Tusványos 2008. Más kép.) is ezt sejteti – derült ki a tegnapi sajtótájékoztatón. Az egyik szervező, a Magyar Ifjúsági Tanács nevében Sándor Krisztina elmondta: a hagyományos és új ötvözése jellemzi majd az idei rendezvényt, a régi célt, a magyar–román és a magyar–magyar párbeszédet a „felfrissülés” jegyében igyekeznek megvalósítani és színesebb kulturális programmal gazdagítják.

[Napirenden] Versengés Orbán kegyeiért?
Orbán Viktor volt magyar miniszterelnöknek Pro Urbe kitüntetést adományoz Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester – olvasható a polgármesteri hivatal pénteki közleményében. Az RMDSZ-es városvezető a kitüntetést Orbánnak „a határon túli magyarság jövőjét hosszú távon meghatározó intézkedéseiért, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem létrehozásában megnyilvánult, elévülhetetlen érdemeiért adományozza”.

[Napirenden] Román-magyar történésztalálkozó kezdődött Bukarestben
Történelmi korszakokra bontva fogják ezentúl rendszeresen tanulmányozni román és magyar történészek a két nép közös múltját – nyilatkozott pénteken Glatz Ferenc akadémikus az MTI-nek a Bukarestben rendezett román-magyar történészkonferencia első napját követően.

[Napirenden] Nem pártokat, hanem értékeket támogat a Fidesz
– Értetlenül állok Markó Bélának Fidesz-ellenes megnyilvánulásai előtt, mint ahogy Tőkés László független EP-jelölt kampánya idején is értetlenséggel fogadtam azt a pártunk ellen intézett támadást, amire az RMDSZ elnöke ragadtatta magát – nyilatkozta lapunknak Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke. A politikus Markó azon kijelentését kommentálta, miszerint a magyarországi pártoknak nem lenne szabad befolyásolniuk az itteni választókat.

[Kult-Túra] Gratuláció helyett
Lekéstem a gratulációt a VII. Pünkösdi Hangversenysorozat második estéjén. Mire feleszméltem, Gyenge Balázs (hegedű) és Deák István (gitár) már interjút adtak a Kolozsvári Rádiónak. Rövid írásommal igyekszem korrigálni e hibát, mert valóban köszönetet szerettem volna mondani a szép zenei élményért, amelyben részesítettek.

[Kult-Túra] Idegenvezetés orgonamuzsikával
Erdély vadregényes tájairól, lakosainak izgalmas történeteiről, változatos érzésvilággal rendelkező alkotóiról Nicoleta Paraschivescu zeneszóval mesélt. A Bázelben élő orgonaművész a Farkas utcai református templom orgonáján erdélyi vagy erdélyi származású zeneszerzők műveit adta elő a VII. Pünkösdi Hangversenysorozat szerdai nyitókoncertjén.

[Kult-Túra] Banchieri Singers Kolozsváron
Bevallom: tavaly nyár óta, amikor a londoni Tiffin School fiúkórusát hallottam, azt hittem, nincs még egy olyan énekkar, amely egyáltalán a közelébe „merészkedne” e teljesítménynek. A magyarországi Banchieri Singers kamarakórust hallgatva, az említett nyári koncerttel egyenrangú, tökéletes produkcióban volt része a volt Redut (ma Néprajzi Múzeum) termében jelenlevő hallgatóságnak. A koncertet a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja (Sepsiszentgyörgy) és a Flauto Dolce – Passamezzo Egyesület támogatta.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 245
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap